L 144 Forslag til lov om ændring af ligningsloven.

(Landbrugsfinansieringsreformen).

Af: Minister for skatter og afgifter Isi Foighel (KF)
Samling: 1986-87 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 109 af 11-03-1987
Efter 1. behandling henvist til Skatte- og Afgiftsudvalget.

Efter 2. behandling direkte overgang til 3. behandling.

Med loven sikres, at det afdragsbidrag, som staten udbetaler i forbindelse med indeksregulerede jordbrugslån til landbruget, ikke beskattes hos den enkelte landbruger.

Af lovforslagets bemærkninger fremgår, at det i forbindelse med finansieringsreformen for landbruget i 1985 blev bestemt, at indeksregulerede lån på særlige vilkår skulle kunne ydes til landbrugsejendomme m.v. som særlige jordbrugslån. Det blev i 1986 vedtaget, at staten under visse nærmere betingelser kan yde afdragsbidrag til disse jordbrugslån. Jordbrugslån indekseres fuldt ud på linie med andre indekslån. Men når der ydes afdragsbidrag, reguleres restgælden af jordbrugslånet kun med 70 pct. af stigningen i nettoprisindekset. Statens afdragsbidrag dækker de resterende 30 pct. af indeksreguleringen. Dermed reduceres låntagers ydelse til realkreditinstituttet.

Lovforslaget vedtaget med 117 stemmer (S, KF, V, SF, RV, CD og KrF) mod 4 (FP), mens 3 (VS) hverken stemte for eller imod.
Partiernes ordførere
Paul Lohmann (S), Carl Martin Christensen (KF), Jens Skrumsager Skau (V), Jørgen Lenger (SF), Aase Olesen (RV) og Ove Jensen (FP)