B 67 Forslag til folketingsbeslutning om en øget indsats for at give flygtninge bedre vilkår i Danmark.

Samling: 1986-87 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Beh sammen med B 65.

Efter 1. behandling henvist til socialudvalget.

I beslutningsforslaget understregedes det, at det var en fælles forpligtelse at give de flygtninge, der havde fået asyl i Danmark, mulighed for at skabe sig en fremtid og yde en indsats i det danske samfund. Beslutningsforslaget indeholdt bl. a. en opfordring til regeringen om at nedsætte et centralt udvalg i socialministerens regi med den opgave at fastlægge retningslinierne for løsningen af problemerne ved flygtningenes indpasning i det danske samfund, herunder flygtningenes fordeling på de enkelte amtskommuner m.v.

Endvidere indeholdt beslutningsforslaget opfordringer til regeringen om at fremsætte lovforslag om øget statslig dækning af udgifter til flygtninge og om ændret kommunal udligning af udgifter til indvandrere m.v. Herudover indeholdt forslaget bl.a. opfordringer til regeringen om at fremsætte forskellige lovforslag, der skulle sikre et større og mere varieret udbud af boliger til flygtninge, samt en opfordring om at udvide de statslige myndigheders støtte til kommunernes og andre organers og gruppers arbejde med at løse de stadig større opgaver på flygtningeområdet.

Ved 1. behandling var socialministeren og en række af ordførerne enige i hovedsigtet med beslutningsforslaget, men havde en del forbehold med hensyn til indholdet af forslaget.

Socialudvalget afgav ikke betænkning over forslaget.
Partiernes ordførere
Torben Lund (S), Henning Rasmussen (S), Lizzie Lichtenberg (KF), Niels Anker Kofoed (V), Ebba Strange (SF), Aase Olesen (RV), Birgith Mogensen (CD), Flemming Kofod-Svendsen (KrF), Pia Kjærsgaard (FP) og Keld Albrechtsen (VS)