B 30 Forslag til folketingsbeslutning om forskning og analyser på sundhedsområdet.

Samling: 1986-87 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Beh sammen med B 29.

Efter 1. behandling henvist til kommunaludvalget.

Forslaget til folketingsbeslutning havde følgende ordlyd:

»Folketinget pålægger regeringen at formulere en overordnet forskningspolitik på sundhedsområdet efter følgende retningslinjer:

- Der skal formuleres strategier for at fremme den forskning, der kan skaffe øget viden på sundhedsområdet og give grundlag for hensigtsmæssig anvendelse af den øgede viden.

- Der skal udvikles tværfaglig forskning, som planlægges i overensstemmelse med en sundhedspolitik efter WHOs strategi.

- Der skal sikres penge til at formidle den opnåede viden på sundhedsområdet ud til såvel de nærmeste aftagere som befolkningen som helhed, dels ved afholdelse af konferencer, dels ved redegørelser, trykt materiale og anden form for information.«

Det fremgik af den skriftlige fremsættelsestale, at beslutningsforslaget var et led i Socialdemokratiets samlede udspil på sundhedsområdet, der havde det overordnede formål at bibringe det enkelte menneske muligheden for den højeste grad af livskvalitet samt at leve op til holdningerne i »Sundhed for alle i år 2000«.

Ved 1. behandling gav såvel indenrigsministeren som flere af ordførerne udtryk for, at de i vidt omfang kunne tilslutte sig de grundlæggende tanker bag beslutningsforslaget, men fandt dette overflødigt.

Kommunaludvalget afgav ikke betænkning over forslaget.
Partiernes ordførere
Svend Taanquist (S), Tove Lindbo Larsen (S), Karen Højte Jensen (KF), Ole Pagels (V), Birthe Hansen (SF), Bente Juncker (CD), Jens Kristian Steffensen (KrF) og Kristen Poulsgaard (FP)