L 223 Forslag til lov om ændring af lov om børnetilskud og andre familieydelser.

(Forhøjelse af børnetilskud m.v. ved ændring af merværdiafgiften til 23 pct.).

Samling: 1985-86
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til socialudvalget.

Lovforslaget indeholdt en regulering af ydelser efter børnetilskudsloven som kompensation for den samtidig foreslåede ændring af merværdiafgiften til 23 pct.

Lovforslaget blev fremsat af socialministeren den 14. marts sammen med forslag til lov om ændring af lov om social pension m.v. (Forhøjelse af grundbeløb m.v. ved ændring af merværdiafgiften til 23 pct.), se nærmest foranstående sag, og forslag til lov om ændring af bistandsloven (Forhøjelse af ydelser ved ændring af merværdiafgiften til 23 pct.), se nærmest følgende sag.

Lovforslaget kom til 1. behandling den 14. marts 1986 sammen med de 2 ovenfor nævnte lovforslag samt en række andre lovforslag, der var blevet fremsat af regeringen som led i det økonomiske indgreb til begrænsning af forbruget (»påskepakken«), se herom under A.I. nr. 138.

Lovforslaget blev taget tilbage af socialministeren den 19. marts 1986, samtidig med at ministeren for skatter og afgifter tog forslaget om ændring af merværdiafgiften tilbage.

Samme dag blev nærværende lovforslag optaget af Lykketoft (S)
(F. sp. 8409).

Socialudvalget afgav ikke betænkning over lovforslaget.
Partiernes ordførere
Svend Auken (S), Grethe Fenger Møller (KF), Laurits Tørnæs (V), Gert Petersen (SF), Niels Helveg Petersen (RV), Bente Juncker (CD), Jørgen Lenger (VS), Ove Jensen (FP), Arne Bjerregaard (KrF) og Ole Maisted (FD)