L 147 Lov om Københavns Fondsbørs.

Af: Industriminister Ib Stetter (KF)
Samling: 1985-86
Status: Stadfæstet
Lov nr. 316 af 04-06-1986
Efter 1. behandling henvist til erhvervsudvalget.

Loven medfører, at der indføres et elektronisk børssystem, der skal bestå af et handels- og et informationssystem. Loven fastlægger de grundlæggende principper for den fremtidige børshandel over det elektroniske handelssystem.

Samtidig udvides adgangen til at handle på Københavns Fondsbørs således, at også andre end fondsbørsvekselererne får denne adgang.

Loven indebærer i øvrigt ændrede regler for så vidt angår fondsbørsbestyrelsen, idet også investorsiden skal repræsenteres.

Loven indeholder i øvrigt regler, der skal søge at sikre, at der er tillid til, at handelen på børsen følger de børsetiske normer.

Formålet med lovforslaget var at modernisere og effektivisere handelen med børsnoterede værdipapirer på Københavns Fondsbørs. Lovforslaget skulle ses i sammenhæng med det samtidig fremsatte og behandlede forslag til lov om ændring af lov om visse kreditinstitutter m.fl. love. (Fondsbørsreformen) samt det senere fremsatte og behandlede forslag til lov om ændring af lov om aktieselskaber m.fl. love. (Udstedelse af børsnoterede aktier og investeringsandele gennem Værdipapircentralen) se de 2 nærmest følgende sager.

I såvel den skriftlige fremsættelse som i de ledsagende bemærkninger til lovforslagene, hvortil der i øvrigt i det hele henvises, er der udførligt gjort rede for de rapporter, drøftelser og overvejelser, der dannede grundlag for lovforslagene.

Lovforslaget fik sin endelige udformning ved vedtagelsen ved 2. behandling af 4 af industriministeren i betænkningen stillede ændringsforslag.

Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget enstemmigt med 137 stemmer.
Partiernes ordførere
Svend Andersen (S), Flemming Hansen (KF), Jens Peter Jensen (V), Jes Lunde (SF), Aase Olesen (RV), Helge Dohrmann (FP) og Inger Stilling Pedersen (KrF)