L 140 Forslag til lov om ændring af lov om boligbyggeri, lov om indeksregulerede realkreditlån, lov om realkreditinstitutter og lov om byfornyelse og boligforbedring.

(Følgelovgivning til lov om boliger for ældre og personer med handicap).

Af: Boligminister Niels Bollmann (CD)
Samling: 1985-86
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til boligudvalget.

Lovforslaget er et følgelovforslag til forslag til lov om boliger for ældre og personer med handicap (se nærmest foranstående sag). Med hensyn til boligbyggeriloven foreslås, at ombygning af almennyttige boliger til ældreboliger ikke kræver ministerens samtykke, og at nyt byggeri, der opføres med støtte som ældreboliger, er omfattet af reglerne om byggeskadefonden.

De foreslåede ændringer i realkreditloven og indekslåneloven er konsekvenser af ændringer i den øvrige lovgivning, herunder også forslag til lov om boliger for ældre og personer med handicap.

Forslag til ændring af lov om byfornyelse og boligforbedring (byfornyelsesloven) må ligeledes ses i lyset af og som supplement til forslag til lov om boliger for ældre og personer med handicap.

Da der ikke kunne skabes flertal for hovedlovforslaget, se nærmest foranstående sag, blev der ikke afgivet betænkning over dette lovforslag.
Partiernes ordførere
Torben Lund (S), Agnete Laustsen (KF), Thor Pedersen (V), Pelle Voigt (SF), Jørgen Estrup (RV), Birgith Mogensen (CD), Pia Kjærsgaard (FP), Keld Albrechtsen (VS) og Arne Bjerregaard (KrF)