B 96 Forslag til folketingsbeslutning om fleksible åbningstider.

Samling: 1985-86
Status: 2. behandlet/Forkastet
Efter 1. behandling henvist til erhvervsudvalget.

I beslutningsforslaget opfordredes regeringen til at tage initiativ til gennemførelse af mere fleksible åbningstider for detailhandelen og offentlige kontorer, institutioner m.v.

Beslutningsforslaget indeholdt i øvrigt en nærmere redegørelse for de principper, efter hvilke ændringerne burde gennemføres.

I bemærkningerne til beslutningsforslaget blev der bl.a. henvist til et tidligere i folketingsåret 1984-85 fremsat forslag til folketingsbeslutning om en liberalisering af lukkeloven [af Aase Olesen (RV) m.fl.], se Folketingsårbog 1984-85 side 386, og til den seneste udvikling på området, efter at nævnte beslutningsforslag blev forkastet.

Det fremgik af udvalgets betænkning over beslutningsforslaget, hvortil der i øvrigt i det hele henvises, at industriministeren havde oplyst, at der ville blive nedsat et åbningstidsudvalg med et kommissorium og en sammensætning, der var nærmere angivet i betænkningen.

Ved 2. (sidste) behandling blev beslutningsforslaget forkastet, idet 31 (SF, RV og FP) stemte for, 109 (S, KF, V, CD, VS og KrF) imod; l (Hanne Severinsen (V)) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Svend Andersen (S), Flemming Hansen (KF), Jens Peter Jensen (V), Birthe Hansen (SF), Aase Olesen (RV), René Brusvang (CD), Elisabeth Bruun Olesen (VS), Helge Dohrmann (FP) og Inger Stilling Pedersen (KrF)