L 46 Forslag til lov om ændring af lov om film.

Samling: 1984-85
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til kulturudvalget.

Ved lovforslaget foreslås etableret en videofond, således at statens filmcentral i en treårig periode og med en rammebevilling på 15 mill. kr. forestår en forsøgsvirksomhed med produktion og distribution af video.

I de ledsagende bemærkninger til lovforslaget, hvortil der i øvrigt henvises, er der som baggrund for lovforslagets fremsættelse henvist til mediekommissionens betænkning nr. 2, betænkning om video, betænkning nr. 954/1982, udarbejdet af en arbejdsgruppe under udvalget vedrørende andre medier, som er et af mediekommissionens 3 faste sektorudvalg, hvori der netop foreslås etablering af en videofond under hensyn til udviklingen på videoområdet.

Endvidere er der henvist til et af SF tidligere fremsat forslag til folketingsbeslutning om en udvidet produktion og distribution af video og støtte til nye forskningsinitiativer på området, se Folketingsårbogen 1983-84, side 548, og til, at flere partier ved behandling af beslutningsforslaget efterlyste et konkret lovforslag på området.

Ved 1. behandlingen var de politiske ordførere fra S, RV og VS positive over for forslaget, medens ministeren for kulturelle anliggender og de øvrige politiske ordførere afviste forslaget.

Kulturudvalget afgav beretning over forslaget, og heri opfordrede et flertal (S, SF og RV) ministeren for kulturelle anliggender og regeringen til at gå i gang med en løsning af problemerne og forelægge denne løsning for folketinget.
Partiernes ordførere
Jytte Hilden (S), Connie Hedegaard (KF), Helge Sander (V), Ingerlise Koefoed (SF), Jens Bilgrav-Nielsen (RV), Inger Stilling Pedersen (KrF), Steen Tinning (VS), Kristen Poulsgaard (FP) og Ole Maisted (FD)