B 48 Forslag til folketingsbeslutning om forbedring af erhvervslivets vilkår og konkurrenceevne

Samling: 1983-84 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Efter forslaget til folketingsbeslutning opfordredes regeringen til dels at fremsætte lovforslag og dels at igangsætte yderligere aktiviteter for at forbedre mulighederne for øget produktion og beskæftigelse i det private erhvervsliv.

Efter forslaget skulle en sådan forbedring af erhvervslivets vilkår bygge på følgende hovedelementer:

1. Forslag om en ændret erhvervsbeskatning og lavere indirekte beskatning af erhvervslivets arbejdskraft i form af bidrag til sociale ydelser, således at der sikres en betydelig reduktion af erhvervenes omkostningsniveau på en måde, som fremmer selvfinansieringen og opmuntrer til øgede investeringer.

2. Forslag om afvikling af erhvervshæmmende bureaukrati.

3. Pålæg til de enkelte ministerier om at sikre, at der foretages vurderinger og beregninger af de praktiske konsekvenser for virksomhederne af enhver ny lovgivning og nye bekendtgørelser og cirkulærer, som på grund af øgede driftsudgifter påvirker virksomhedernes omkostningsniveau og konkurrenceevne.

4. Pålæg til regeringen om at udarbejde forslag og udspil, der sikrer en direkte nedsættelse af bruttoprisen på arbejdskraft kompenseret via skattelettelser, så lønmodtagernes realløn fuldt ud opretholdes.

I bemærkningerne til beslutningsforslaget henvises der til et til dels tilsvarende, men ikke identisk forslag til folketingsbeslutning om forbedring af erhvervslivets vilkår, fremsat i folketingsåret 1981-82, 2. samling, se Folketingsårbog 1981-82, side 511.

Beslutningsforslaget nåede ikke at komme til 1. behandling inden folketingsvalget i januar 1984.