L 83 Forslag til lov om midlertidigt fradrag for udgifter til vedligeholdelse og forbedring af boliger m.v.

Af: Minister for skatter og afgifter Isi Foighel ()
Samling: 1982-83
Status: Tilbagetaget
Lovforslaget går ud på i indkomstårene 1983 og 1984 at give et særligt fradrag for udgifter til vedligeholdelse og forbedring af både leje- og ejerboliger. Endvidere blev det foreslået at give fradrag for udgifter til honorar til energikonsulenter for deres vurdering af en boligs energiøkonomiske stand.

Fradraget skulle foretages i den beregnede indkomstskat og udgøre 40 pct. af de afholdte og dokumenterede udgifter. Fradraget kunne dog højst udgøre 8.000 kr. for de to år tilsammen for udgifter afholdt på ejerboliger og 4.000 kr. i alt for udgifter afholdt på lejede boliger.

Efter lovforslaget skulle det gældende standardfradrag, der gives til ejere af bl.a. en- og tofamilieshuse for vedligeholdelsesudgifter m.v., afløses af fradraget for de faktisk afholdte vedligeholdelses- og forbedringsudgifter. Derved sikredes, at et passivt fradrag, hvis formål er at dække bl.a. vedligeholdelsesomkostninger, rent faktisk ville blive anvendt hertil. Det blev dog foreslået, at skattepligtige over 67 år i stedet for det foreslåede fradrag fortsat skulle kunne vælge at foretage standardfradrag.

Lovforslaget blev taget tilbage af ministeren for skatter og afgifter inden 1. behandlingen, da det ikke havde chance for at blive vedtaget ved 3. behandling.