L 138 Lov om ændring af lov om børnetilskud og andre familieydelser.

(Ændringer som følge af nye regler om førtidspension).

Af: Socialminister Palle Simonsen (KF)
Samling: 1982-83
Status: Stadfæstet
Lov nr. 250 af 08-06-1983
Efter 1. behandling henvist til socialudvalget.

Loven skal ses i sammenhæng med lov om ændring af lov om invalidepension m.v. og ophævelse af lov om pension til enker mfl. (Indførelse af nye regler om førtidspension) og lov om ændring af lov om folkepension. (Indførelse af nye regler om førtidspension) (se de nærmest foranstående sager).

Efter ændringen af invalidepensionsloven vil der ske en forbedring for modtagere af laveste invalidepension, således at personer, hvis erhvervsevne varigt er nedsat med mindst halvdelen, vil være berettigede til en helbredsbetinget førtidspension, der består af fuldt grundbeløb.

Som konsekvens heraf er børnetilskudsloven ændret således, at der til alle pensionister ydes særligt børnetilskud af samme størrelse, som efter gældende regler udbetales til folkepensionister og pensionister med højeste og mellemste invalidepension (pr. 1. oktober 1982 6.240 kr. årlig). Denne ændring vil samtidig betyde en forenkling af børnetilskudslovens regler om særligt børnetilskud.

De øvrige regler i loven er blot redaktionelle ændringer som følge af ændringerne i invalidepensionsloven og ophævelsen af enkepensionsloven.

Lovforslaget blev vedtaget enstemmigt med 159 stemmer.
Partiernes ordførere
Erik Brünnich Smith (S), Lizzie Lichtenberg (KF), Henrik Toft (V), Alice Faber (SF), Erling Askjær Jørgensen (FP), Yvonne Herløv Andersen (CD), Aase Olesen (RV) og Steen Tinning (VS)