L 156 Lov om foranstaltninger i anledning af stormfaldet i 1981

(stormfaldsloven).

Af: Landbrugsminister Bjørn Rømer Westh (S)
Samling: 1981-82 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 235 af 26-05-1982
Efter 1. behandling henvist til landbrugs- og fiskeriudvalget.

Ifølge loven skal der efter ansøgning indgivet inden den 30. juni 1983 kunne gives tilsagn om garanti på statskassens vegne for lån, der inden for en samlet beløbsramme på 165 mill. kr. optages til de i §§ 1 og 2 anførte formål.

Under hensyn til renteniveauet på det private lånemarked bestemmes endvidere, at der af statskassen kan ydes et rentetilskud i en 3-årig periode. Udgifterne hertil skønnes maksimalt at nå op på henholdsvis 12, 8 ½ og 5 mill. kr. pr. år i den 3-årige periode.

Lovforslaget blev behandlet sammen med forslag til lov om garanti for lån og rentetilskud til skovejere i anledning af stormfaldet i 1981 (se A. II. nr. 45).

Lovforslaget fik sin endelige udformning gennem vedtagelsen af en række af landbrugsministeren i betænkningen stillede ændringsforslag, hvorefter bl. a. træindustrien blev medinddraget under lovens rammer. Endvidere blev uddannelseskapaciteten forøget for skovarbejdere i følge landbrugsministerens ændringsforslag.

Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget med 134 stemmer mod 12 (FP); 5 (VS) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Arne Jensen (S), Bernt Johan Collet (KF), Niels Anker Kofoed (V), Ib Bjørn Poulsen (SF), Børge Halvgaard (FP), Bent Stubkjær Pedersen (CD) og Arne Bjerregaard (KrF)