B 8 Forslag til folketingsbeslutning om offentlighed omkring retningslinierne for politiets arbejde.

Samling: 1981-82 (2. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til retsudvalget.

Ifølge beslutningsforslaget skulle folketinget opfordre regeringen til at gøre retningslinierne for politiets arbejde, således som disse er udformet i rigspolitichefens kundgørelse, tilgængelige for offentligheden.

Forslaget til folketingsbeslutning var en uændret genfremsættelse af et forslag fra 1. samling, se ovenfor under 1. samling, B II, nr. 11.

Det blev fremsat som et af de under forslag til lov om ændring af lov om rettens pleje (Registrering) (2. samling, A II, nr. 19) nævnte forslag. Det kom til 1. behandling sammen med de under forslag til lov om ændring af lov om rettens pleje (Om identifikation af myndighedsudøvende polititjenestemænd) (2. samling, A II, nr. 33) nævnte forslag, der alle ifølge fremsættelsestalen vedrørte kontrol med politiet.

Debatten under 1. behandlingen blev en almindelig drøftelse om politiets rolle i samfundet, idet ordførerne og justitsministeren i øvrigt henviste til deres indlæg under 1. behandlingen i 1. samling for så vidt angik deres indstilling til de enkelte forslag.

Retsudvalget afgav ikke betænkning over forslaget inden folketingsårets udløb.
Partiernes ordførere
Erik Brünnich Smith (S), Hagen Hagensen (KF), Inger Harms (SF), Knud Lind (FP), Frode Nør Christensen (CD), Bernhard Baunsgaard (RV), Preben Wilhjelm (VS) og Inge Krogh (KrF)