Efter 1. behandling henvist til et udvalg bestående af 17 medlemmer: Bo Kristensen (KF), Ninn-Hansen (KF), Palle Simonsen (KF), Christophersen (V), Arne Christiansen (V), Arentoft (FP), Halvgaard (FP), Arne Melchior (CD), Svend Jakobsen (S), Lasse Budtz (S), Helle Degn (S), Kelm-Hansen (S), Risgaard Knudsen (S), Robert Pedersen (S), Bilgrav-Nielsen (RV), Pelle Voigt (SF) og Riishøj (SF) samt 12 stedfortrædere: Knud Østergaard (KF), Elisabeth Krog (KF), Ellemann-Jensen (V), Bjørn Elmquist (V), Barsøe-Carnfeldt (FP), Inge Krogh (KrF), Erik Andersen (S), Albertsen (S), Niels Helveg Petersen (RV), Gade (SF) og Steen Folke (VS).
Ved denne folketingsbeslutning meddelte folketinget sit samtykke til, at regeringen på Danmarks vegne ratificerer den i tilslutning til folketingsbeslutningen gengivne protokol, indeholdende beslutning af Det nordatlantiske Råd om, at Kongeriget Spanien skal opfordres til at tiltræde Den nordatlantiske Traktat.
Om baggrunden for forslaget til folketingsbeslutning hedder det i den skriftlige fremsættelse:
»Spaniens regering har den 2. december 1981 skriftligt over for NATOs generalsekretær udtrykt ønske om optagelse i NATO. Forinden havde spørgsmålet været behandlet i begge kamre i Cortes, der har bemyndiget den spanske regering til at tiltræde Den nordatlantiske Traktat.
Spørgsmålet om Kongeriget Spaniens tiltrædelse af Den nordatlantiske Traktat har ved flere lejligheder i forbindelse med de forud for den spanske anmodning stedfundne drøftelser i Det nordatlantiske Råd - og senest den 20. november 1981 - været nævnt i det udenrigspolitiske nævn. Danmarks faste repræsentant i Det nordatlantiske Råd underskrev den 10. december 1981 under sædvanligt ratifikationsforbehold en protokol indeholdende beslutning af Det nordatlantiske Råd om, at Kongeriget Spanien skal opfordres til at tiltræde Den nordatlantiske Traktat.
Denne beslutning er en konsekvens af de senere års udvikling i Spanien, der har gjort det naturligt at inddrage dette land i den vestlige samarbejdskreds og at give det adgang til inden for det kollektive vestlige forsvarssystems rammer at yde sit militære bidrag.
Spaniens tiltræden til Det nordatlantiske Råd må ses som en bekræftelse af, at Spanien er et vestligt demokratisk samfund, og må anses at ville bidrage til at befæste og udvikle det spanske demokrati.«
Beslutningsforslaget blev ved 2. (sidste) behandling vedtaget med 91 stemmer mod 24 (SF, RV og VS), mens 1 (Lindenskov (S)) hverken stemte for eller imod.