L 137 Lov om ændring af ligningsloven.

(Begrænsning af fradragsretten for visse løbende ydelser).

Af: Minister for skatter og afgifter Mogens Lykketoft (S)
Samling: 1980-81
Status: Stadfæstet
Lov nr. 294 af 10-06-1981
Efter 1. behandling henvist til skatte- og afgiftsudvalget.

Efter 2. behandling henvist til fornyet udvalgsbehandling.

Ved loven indføres en beløbsmæssig begrænsning på 10.000 kr. i fradragsretten for ensidigt påtagne løbende ydelser til modtagere, der ikke er skattepligtige her i landet.

Ved 1. behandling fik lovforslaget støtte fra ordførerne for S, FP, CD og KrF, mens det blev afvist af ordførerne for RV, VS og DR. Ordforeren for SF udtalte, at partiet kun kunne støtte forslaget, hvis der skete meget væsentlige ændringer.

Udvalgsbetænkningen indeholdt en udtalelse fra socialdemokratiets medlemmer af udvalget, ifølge hvilken ministeren for skatter og afgifter havde tilkendegivet, at han agtede at komme med lovforslag i den kommende folketingssamling med det formål at fjerne utilsigtet udnyttelse af ligningslovens bestemmelse om fradragsretten for løbende ydelser.

I udvalgets tillægsbetænkning kom ministeren for skatter og afgifter med en redegørelse for problemstillingen omkring yderens nedsættelse af allerede løbende ydelser som følge af de ændrede skatteregler.

Lovforslaget vedtoges ved 3. behandling med 114 stemmer mod 27 (SF, RV, VS og DR).
Partiernes ordførere
Børge Bakholt (S), Anders Christian Poulsen (V), Helge Dohrmann (FP), Lars P. Gammelgaard (KF), Kjeld Rahbæk Møller (SF), Bernhard Baunsgaard (RV), Niels Bollmann (CD), Inge Tranholm-Mikkelsen (KrF), Preben Wilhjelm (VS) og Ole Flygaard (DR)