B 27 Forslag til folketingsbeslutning om større lokal selvbestemmelsesret over det offentlige serviceniveau

Samling: 1980-81
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til kommunaludvalget.

I forslaget til folketingsbeslutning opfordredes regeringen til at fremsætte forslag til lovændringer og ændre cirkulærer m. v. på en længere række opregnede punkter, hvoraf de fleste hidrørte fra de såkaldte sparekataloger, der er udarbejdet af henholdsvis Amtsrådsforeningen i Danmark og Kommunernes Landsforening.

Da beslutningsforslaget i hovedsagen er en genfremsættelse af et i folketingsåret 1979-80 fremsat forslag, kan med hensyn til forslagets baggrund m. v. henvises til omtalen heraf i Folketingsårbog 1979-80, s. 444 ff.

1. behandling af beslutningsforslaget afslørede ikke væsentlige ændringer i finansministerens og de øvrige partiers ordføreres holdninger i forhold til dem, der blev givet udtryk for ved 1. behandling af det i folketingsåret 1979-80 fremsatte forslag.

Kommunaludvalget afgav ikke betænkning over forslaget til folketingsbeslutning, men afgav den 2. juni 1980 en beretning, hvori det bl. a. hedder:

»Behandlingen af beslutningsforslaget har ikke kunnet færdiggøres så betids, at 2. (sidste) behandling har kunnet foretages inden folketingets hjemsendelse, men der er i udvalget enighed om, at de problemstillinger, der er omtalt i forslaget, vil blive gjort til genstand for fortsatte drøftelser i udvalget.

Til brug for udvalgets overvejelser i forbindelse med disse drøftelser skal udvalget endelig opfordre indenrigsministeren til at drage omsorg for at holde udvalget løbende orienteret om regeringens udmeldinger til landets kommunalbestyrelser og amtsråd om generelle udgiftspolitiske spørgsmål.«
Partiernes ordførere
Hans Hækkerup (S), Svend Erik Hovmand (V), Uffe Thorndahl (FP), Flemming Jensen (KF), Birthe Nielsen (SF), Tage Dræbye (RV), Arne Bjerregaard (KrF) og Ib Christensen (DR)