L 212 Lov om ændring af lov om afgift af visse olieprodukter.

Af: Minister for skatter og afgifter Karl Hjortnæs (S)
Samling: 1979-80 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 223 af 04-06-1980
Efter 1. behandling henvist til skatte- og afgiftsudvalget.

Ved loven forhøjedes med virkning fra 1. oktober 1980 afgiften på gas- og dieselolie fra 30 øre til 36 øre pr. liter og afgiften på fuelolie fra 34 øre til 41 øre pr. kg.

Lovforslaget var et led i regeringens samlede økonomiske politik, som foruden dette omfattede en række andre samtidig fremsatte forslag, der er anført under forslag til lov om ændring af merværdiafgiftsloven. (Forhøjelse af afgiften). (Se A.I. nr. 113).

Lovforslaget kom til 1. og 2. behandling sammen med forslag til lov om ændring af lov om afgift af elektricitet (se nærmest foranstående sag), forslag til lov om ændring af lov om afgift af benzin, forslag til lov om ændring af lov om afgift af gas og forslag til lov om ændring af lov om afgift af charterflyvning (se de nærmest følgende sager).

I udvalgsbetænkningen blev af ministeren stillet ændringsforslag om ikrafttrædelsen. Mens dette blev vedtaget, blev et ændringsforslag fra V's og KF's medlemmer af udvalget om reglerne for tilbagebetaling af afgiften forkastet. Om sidstnævnte problem indeholder udvalgsbetænkningen en udtalelse fra ministeren.

Lovforslaget blev vedtaget med 84 stemmer (S, RV, CD, KrF og Steenholdt) mod 79. Ingen undlod at stemme.
Partiernes ordførere
Mogens Camre (S), Ove Jensen (FP), Uffe Ellemann-Jensen (V), Hagen Hagensen (KF), Ole Kalnæs (SF), Bernhard Baunsgaard (RV), Niels Bollmann (CD), Mikael Lennart Waldorff (VS) og Arne Bjerregaard (KrF)