L 112 Forslag til lov om afgift af mineralske olier og olieprodukter.

Samling: 1979-80 (2. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til skatte- og afgiftsudvalget.

Lovforslaget tilsigtede at lægge en afgift på mineralske olier og olieprodukter. Afgiften skulle udgøre 15 pct. af den afgiftspligtige værdi.

I de ledsagende bemærkninger oplyses om baggrunden for lovforslagets fremsættelse bl. a. følgende:

»Forslaget tager primært sigte på at begrænse udnyttelsen af ikke-genskabelige energiressourcer. Forslaget vil desuden have en importbegrænsende og beskætigelsesfremmende effekt, idet de ikke-genskabelige energikilder i stort omfang kan erstattes af alternative vedvarende energikilder. Udbygningen af sådanne kræver en betydelig arbejdskraft.«

Lovforslaget var en genfremsættelse af et i folketingsåret 1978-79 fremsat forslag (se Folketingsårbog 1978-79, side 340).

Lovforslaget blev fremsat og kom til 1. behandling sammen med forslag til lov om afgift af papirmasse og varer heraf (se nærmest følgende sag) samt sammen med en række forslag til folketingsbeslutning, som er anført under forslag til folketingsbeslutning om at afsætte beløb til energi- og ressourcebesparende formål (se B.II. nr. 15).

Udvalget afgav ikke betænkning over forslaget inden folketingsårets udløb.
Partiernes ordførere
Birte Weiss (S), Ole Maisted (FP), Ivar Hansen (V), Annelise Gotfredsen (KF), Margrete Auken (SF), Lone Dybkjær (RV), Niels Bollmann (CD), Mikael Lennart Waldorff (VS), Alfred Hansen (DR) og Arne Bjerregaard (KrF)