Efter 1. behandling henvist til et udvalg på 21 medlemmer:
Helle Degn (S), Søren B. Jørgensen (S), Tove Lindbo Larsen (S), Helmar Sørensen (S), Tastesen (S), Ole Thomsen (S), Jørgen Witte (S), Steenholdt (Grønl.), Janne Normann (RV), Niels Helveg Petersen (RV), Ellemann-Jensen (V), Ivar Hansen (V), Fogh Rasmussen (V), Burgdorf (KF), Karen Thurøe Hansen (KF), Brusvang (CD), Inge Krogh (KrF), Preben Lange (Grønl.), Steen Folke (VS), Dohrmann (FP) og Pilgaard Andersen (FP).
Loven indeholder følgende bestemmelser:
»§ 1. Ministeren for Grønland bemyndiges til i finansåret 1979 at yde et tilskud på 71.750.000 kr. til en fond, som oprettes af Grønlands hjemmestyre til fremme af erhvervsudviklingsformål i Grønland.
§ 2. De nærmere regler om fondens virksomhed m. v. fastsættes af hjemmestyret i en statut, der skal godkendes af ministeren for Grønland.«
Om baggrunden for lovforslaget oplyste ministeren for Grønland følgende i den skriftlige fremsættelse:
»Med virkning fra 1. januar 1979 er samtlige de oliekoncessioner ud for Grønlands vestkyst, som blev udstedt i 1975, blevet opsagt af koncessionshaverne på baggrund af de negative efterforskningsresultater.
I en række tilfælde var de til koncessionerne knyttede forpligtelser til efterforskningsarbejde ikke fuldt ud opfyldt, og der er derfor i 1979 af koncessionshaverne i forbindelse med opgivelsen af koncessionerne indbetalt i alt 71.750.000 kr. til ministeriet for Grønland.
Det er dette beløb, som efter lovforslaget foreslås overført fuldt ud til en fond, som oprettes af Grønlands hjemmestyre til fremme af erhvervsudviklingsformål i Grønland, idet ministeren for Grønland efter lovforslaget bemyndiges til i finansåret 1979 at yde et tilskud på 71.750.000 kr. til en sådan fond.
De nærmere regler om fondens virksomhed m. v. fastsættes af hjemmestyret i en statut, der skal godkendes af ministeren for Grønland.
Lovforslaget har været forelagt for Grønlands landsting, som kan tiltræde lovforslaget.«
Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget med 112 stemmer mod 35 (FP og KF).