L 46 Forslag til lov om ændring af lov om social bistand.

(Ændret byrdefordeling mellem stat og kommune).

Samling: 1978-79
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til socialudvalget.

Ifølge lovforslaget skulle lov om social bistand ændres på følgende punkter:

1) Der skulle i loven indføres krav om, at rådgivning i henhold til loven skulle varetages af personer med en uddannelse svarende til socialrådgiveruddannelsens indhold og omfang.

2) Forældrebetalingen for ophold i daginstitutioner skulle ændres fra 35 til 30 pct. for børn under den skolepligtige alder og fra 25 til 20 pct. for børn i og over denne alder. (De nævnte procenter er ifølge bistandsloven procent af de samlede udgifter bortset fra udgifter med tilknytning til lokaler).

3) Forøget statstilskud fra 50 pct. til 75 pct. af udgifterne til bl.a. daginstitutioner samt almindeligt statstilskud til rådgivning og tilsyn og

4) Bortfald af det maksimumsbeløb for størrelsen af de udgifter, hvoraf statens tilskud til ophold på kommunale institutioner efter bistandslovens § 136, stk. 3.

Under lovforslagets 1. behandling kunne socialistisk folkepartis og Danmarks retsforbunds ordførere tilslutte sig forskellige punkter i forslaget. For så vidt angik spørgsmålet om forældrebetaling for daginstitutionspladser henviste socialministeren til, at spørgsmålet blev behandlet af den af regeringen nedsatte børnekommission.

Socialudvalget afgav ikke betænkning over forslaget.
Partiernes ordførere
Grete Hækkerup (S), Ole Pilgaard Andersen (FP), Henrik Toft (V), Karen Thurøe Hansen (KF), Yvonne Herløv Andersen (CD), Ebba Strange (SF), Tove Jørgensen (DKP) og Alice Hedegaard (DR)