B 68 Forslag til folketingsbeslutning om genindførelse af den automatiske dyrtidsregulering

Af: Kurt Hansen (VS) , Ole Henriksen (SF) og Jørgen Jensen (DKP)
Samling: 1978-79
Status: Bortfaldet
Efter l. behandling henvist til arbejdsmarkedsudvalget.

Forslaget til folketingsbeslutning havde følgende ordlyd:

»Folketinget opfordrer regeringen til at fremsætte forslag til lov om ophævelse af lov nr. 230 af 2. juni 1977 om midlertidig indbetaling fra staten til Arbejdsmarkedets Tillægspension af visse dyrtidsportioner, således at alle virkninger af nævnte lov fra dens ikrafttræden neutraliseres.«

Om baggrunden for forslaget hedder det bl.a. i de ledsagende bemærkninger:

»Angrebet på den automatiske dyrtidsregulering er et led i, og en del af, den hårdhændede indkomstpolitik, som den tidligere socialdemokratiske regering førte, og som den nuværende SV-regering agter at videreføre.

Det må anses som aldeles nærliggende, at regeringen sammen med LO og Dansk Arbejdsgiverforening vil søge at lave en studehandel omkring de indefrosne dyrtidsportioner. Noget sådant er de tre partier selvklart imod.

Det beløb, som er indefrosset i ATP, og som dette forslag tager sigte på at skaffe udbetalt til de retmæssige ejere, udgør omkring 5.000 kr. pr. lønmodtager.«

Forslaget er en genfremsættelse af et i folketingsåret 1977-78 fremsat forslag, se Folketingsårbog 1977-78, side 437.

Udvalget afgav ikke betænkning over forslaget til folketingsbeslutning.
Partiernes ordførere
Børge Bakholt (S), Steen Nymann (FP), Hans Jørgen Holm (V), Arne Melchior (CD), Grethe Fenger Møller (KF), Ole Henriksen (SF), Jørgen Jensen (DKP), Niels Mølgaard (DR), Bent Honoré (KrF), Jens Jørgen Bolvig (RV) og Kurt Hansen (VS)