B 12 Forslag til folketingsbeslutning om stop for skatteunddragelse i forbindelse med etableringskonti og investeringsfonds

Samling: 1978-79
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til skatte- og afgiftsudvalget.

Ifølge forslaget til folketingsbeslutning opfordres regeringen til snarest at forhindre den skatteunddragelse, som finder sted ved anvendelse af midler indsat på etableringskonti eller investeringsfonds til køb af afskrivningsberettigede anparter.

Forslaget til folketingsbeslutning blev behandlet sammen med forslag til folketingsbeslutning om begrænsning af mulighederne for skatteunddragelse gennem transaktioner med aktieselskaber, forslag til folketingsbeslutning om fjernelse af mulighederne for skattecirkus baseret på forskydning mellem renteindtægter og renteudgifter og forslag til folketingsbeslutning om fjernelse af skattecirkusmulighederne i selskabsskattelovens paragraf 4 m. v. (Forskudt regnskabsår m. v.) (se de nærmest foranstående sager), alle forslag af Waldorff (VS) og Wilhjelm (VS).

Udvalget afgav ikke betænkning over forslaget.
Partiernes ordførere
Enrico Møller Andersen (S), Ove Jensen (FP), Uffe Ellemann-Jensen (V), Villy Jørgensen (CD), Elisabeth Krog (KF), Ole Olsen (SF), Kaj Hansen (DKP) og Arne Bjerregaard (KrF)