L 232 Forslag til lov om grundskyld til staten.

Samling: 1976-77 (2. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til skatte- og afgiftsudvalget.

Ifølge lovforslagets § 1 skal der af alle faste ejendomme, for hvilke der i medfør af lov om vurdering af landets faste ejendomme er foretaget ansættelse af grundværdien, svares en afgift til staten.

Denne afgift pålignes de afgiftspligtige ejendomme med 3 pct. af ejendommens grundværdi efter fradrag for forbedringer.

I lovforslagets bemærkninger anfører forslagsstillerne, at forslaget tilsigter at bedre beskæftigelsen og betalingsbalancen ved at skabe grundlag for bedret konkurrenceevne, idet det direkte skattetryk og afgiftsbyrden for produktionens udøvere alt andet lige kan lettes med en sådan grundskyld til staten.

Forslaget fremsattes i folketingets ekstraordinære mødeperiode i august som et led i en række forslag, fremsat dels af regeringen, dels af forskellige partier. Forslagene behandledes sammen ved første behandling og er anført samlet under behandlingen af forslag til lov om ændring af merværdiafgiftsloven. (Forhøjelse af afgiften), se A. I. 2. samling nr. 103. Størstedelen af forslagene gennemførtes som den kriselovgivning, der blev resultatet af et forlig, indgået mellem partierne S, V, KF og RV.

Udvalget afgav ikke betænkning over lovforslaget.
Partiernes ordførere
Svend Auken (S), Mogens Glistrup (FP), Henning Christophersen (V), Poul Schlüter (KF), René Brusvang (CD), Gert Petersen (SF), Freddy Madsen (DKP), Niels Helveg Petersen (RV), Jens Møller (KrF), Ib Christensen (DR) og Preben Wilhjelm (VS)