L 91 Forslag til lov om ændring af lov om påligningen af indkomst- og formueskat til staten.

(Underholdsbidrag).

Af: Minister for skatter og afgifter Svend Jakobsen (S)
Samling: 1976-77 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til skatte- og afgiftsudvalget.

Lovforslaget indeholdt bestemmelser om, at fradragsretten for underholdsbidrag ved faktisk adskillelse ikke mere kun skal angå bidrag fastsat (eller godkendt) af det offentlige, men også gælde for bidrag, som parterne har aftalt, således at retsstillingen kommer til at svare til, hvad der gælder ved separation og skilsmisse. Samtidig blev det dog tydeliggjort, at den faktiske adskillelse skal skyldes parternes uoverensstemmelse.

Endvidere blev det foreslået, at fradragsret for underholdsbidrag til børn ikke mere skal være betinget af, at bidragyderen har forsørgelsespligt (eller bidragspligt) over for det offentlige for barnet, idet betingelsen stort set er uden selvstændig betydning ved siden af det krav, der i øvrigt gælder om, at barnet ikke må være over 18 år.

Ved 1. behandling gav ordførere for partier, der tilsammen repræsenterede et flertal (S, V og RV) deres tilslutning til lovforslaget. Skatte- og afgiftsudvalget nåede ikke at afgive betænkning, inden valg blev udskrevet.
Partiernes ordførere
Jens Kampmann (S), Jacob Sørensen (V), Mogens Glistrup (FP), Bernhard Baunsgaard (RV), Ebba Strange (SF), Aksel Knudsen (KrF), Ib Stetter (KF) og Knud Jespersen (DKP)