L 7 Forslag til lov om ændring af lov om vurdering af landets faste ejendomme.

(Kontantvurdering).

Samling: 1976-77 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til skatte- og afgiftsudvalget.

Lovforslaget svarede i princippet til et af venstre i folketingsåret 1975-76 fremsat lovforslag, se Folketingsårbog 1975-76, side 365.

Forslaget gik ud på at indføre et nyt vurderingsprincip. Medens ejendomsvurderingen efter de gældende regler sker under hensyntagen til prioriteringen, skulle den efter forslaget ske alene på grundlag af ejendommens værdi ved kontant salg, hvilket i de allerfleste tilfælde ville betyde en lavere vurdering.

Ved 1. behandling afviste ministeren for skatter og afgifter lovforslaget under henvisning til, at der var nedsat et arbejdsudvalg til at foretage en samlet bedømmelse af mulighederne for en forbedring af vurderingsreglerne.

Skatte- og afgiftsudvalget, hvortil lovforslaget henvistes, nåede ikke at afgive betænkning over lovforslaget inden folketingsvalget den 15. februar 1977.
Partiernes ordførere
Ove Hansen (S), Peter Brixtofte (V), Kirsten Jacobsen (FP), Per Gudme (RV), Ebba Strange (SF), Arne Bjerregaard (KrF), Ib Stetter (KF), Villy Fuglsang (DKP) og Christian Arnfast (CD)