L 19 Lov om ændring af lov om påligningen af indkomst- og formueskat til staten.

(Vedligeholdelsesfradrag).

Af: Minister for skatter og afgifter Svend Jakobsen (S)
Samling: 1976-77 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 611 af 17-12-1976
Efter 1. behandling henvist til skatte- og afgiftsudvalget.

Loven går ud på en ændring af de gældende regler for vedligeholdelsefradrag for tofamilieshuse, således at der i stedet for standardfradrag bliver mulighed for at vælge fradrag for de faktiske vedligeholdelsesudgifter.

Valget af overgang til det nye fradragsprincip skal af ejeren foretages i forbindelse med indgivelsen af selvangivelsen. Valget kan kun foretages én gang, idet valget binder ejeren, således at han herefter for resten af sin ejertid skal følge princippet om fradrag af de faktiske vedligeholdelsesudgifter. Han kan altså ikke i senere indkomstår, hvor de faktiske udgifter er mindre end standardfradraget, vende tilbage til standardfradraget.

Overgang til det nye fradragsprincip for tofamilieshusene skal første gang kunne vælges for indkomståret 1976.

Baggrunden for fremsættelsen af lovforslaget var det forhold, at tofamilieshuse m. h. t. lejeværdiansættelsen blev behandlet som en udlejningsejendom, medens de med hensyn til vedligeholdelsesfradrag blev behandlet på linie med enfamiliehuse.

Lovforslaget blev ved 3. behandling vedtaget enstemmigt med 146 stemmer.
Partiernes ordførere
Mogens Camre (S), Henning Christophersen (V), Ove Jensen (FP), Bernhard Baunsgaard (RV), Sigurd Ømann (SF), Arne Bjerregaard (KrF), Ib Stetter (KF), Knud Jespersen (DKP) og Lars Abel (CD)