L 206 Forslag til lov om hyrekørsel.

Af: Minister for offentlige arbejder Niels Matthiasen (S)
Samling: 1975-76
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til udvalget om offentlige arbejder.

De gældende lovregler vedrørende hyrekørsel findes i færdselsloven, jfr. lov nr. 363 af 13. juni 1973 om ændring af færdselsloven (hyrekørsel) som ændret ved lov nr. 310 af 19. juni 1974.

Hyrekørselsreglerne, der tidligere hørte under justitsministeriets ressort, er den 1. juli 1974 blevet overført til ministeriet for offentlige arbejder. I forslaget til ny færdselslov er reglerne vedrørende hyrekørsel ikke medtaget, idet man efter ressortomlægningen har anset det for hensigtsmæssigt, at disse regler overføres til en selvstændig lov.

Hovedsigtet med den gældende lovgivning, nemlig indførelsen af et bevillingssystem for hyrevogne i alle landets kommuner og ensartede regler i de enkelte kommuner for bevillingshavere, der udfører samme kørselsopgaver, er bevaret i lovforslaget.

I lovforslaget har man i højere grad, end tilfældet er med den gældende lovgivning, indpasset hyrekørselsreglerne efter reglerne for den øvrige erhvervsmæssige personbefordring med motorkøretøjer, det vil først og fremmest sige forslaget til en ny buslov.

Lovforslaget blev behandlet sammen med forslag til lov om den lokale og regionale kollektive personbefordring uden for hovedstadsområdet (se A. II. nr. 9), forslag til lov om buskørsel (se nærmest foranstående sag) og forslag til lov om ændring af færdselsloven for Grønland. (Hyre- og buskørsel) (se A. I. nr. 109).

Udvalget afgav ikke betænkning over lovforslaget.
Partiernes ordførere
Henning Jensen (S), Gustav Holmberg (V), Leif Glensgård (FP), Per Gudme (RV), Kurt Brauer (SF), Svend Erik Sørensen (KrF), Oluf von Lowzow (KF), Villy Fuglsang (DKP), Christian Arnfast (CD) og Erik Sigsgaard (VS)