L 204 Forslag til lov om den lokale og regionale kollektive personbefordring uden for hovedstadsområdet.

Af: Minister for offentlige arbejder Niels Matthiasen (S)
Samling: 1975-76
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til udvalget om offentlige arbejder.

Lovforslaget formål er, som det fremgår af § 1, at fremme en samordning af den lokale og regionale kollektive personbefordring ad vej og bane uden for hovedstadsområdet i sammenhæng med den fysiske planlægning i øvrigt inden for de enkelte områder og under hensyntagen til den øvrige kollektive personbefordring (fjerntrafikken).

For hovedstadsområdet gælder på dette område lov nr. 331 af 13. juni 1973 om regionplanlægning for hovedstadsområdet og lov nr. 303 af 13. juni 1973 om hovedstadsområdets kollektive personbefordring.

Lovforslaget tilsigtede at give de lokale myndigheder i den øvrige del af landet et instrument, der kan hjælpe dem til at organisere et for deres område hensigtsmæssigt og tilfredsstillende trafikapparat.

Lovforslaget blev behandlet sammen med forslag til lov om buskørsel, forslag til lov om hyrekørsel (se de nærmest følgende sager) og forslag til lov om ændring af færdselsloven for Grønland. (Hyre- og buskørsel) (se A. I. nr. 109).

Udvalget afgav ikke betænkning over lovforslaget.
Partiernes ordførere
Henning Jensen (S), Gustav Holmberg (V), Leif Glensgård (FP), Jens Bilgrav-Nielsen (RV), Kurt Brauer (SF), Oluf von Lowzow (KF), Svend Erik Sørensen (KrF), Villy Fuglsang (DKP), Christian Arnfast (CD) og Erik Sigsgaard (VS)