Efter 1, behandling henvist til socialudvalget.
Forslaget havde følgende ordlyd:
„Folketinget opfordrer regeringen til at foretage sådanne ændringer i lov om dagpenge ved sygdom og fødsel, at
1) de i § 3 nævnte 5 uger, hvor arbejdsgiveren er forpligtet til at udbetale dagpenge, udgår og forpligtigelsen til at udbetale dagpenge fra den første sygedag overgår til det sociale udvalg, og at
2) alle arbejdsgivere indbetaler bidrag til dagpengefonden efter de regler, der er fastsat i § 11."
I bemærkningerne til forslaget hedder det bl. a., at „arbejdsgiverugerne" i praksis har haft mange uheldige følger, der i en periode med stor ledighed ligefrem skaber usikre forhold for mange arbejdere, der af forskellige grunde er særlig udsatte for sygdom, idet mange arbejdsgivere under en lavkonjunktur føler tilskyndelse til at afskedige disse arbejdere, som således udsættes for en belastning ud over den, der følger af sygdommen. Det anføres videre, at mange arbejdere af afskedigelsesfrygt undlader at melde sig syg, hvilket trækker helbredelsen i langdrag eller endog får alvorlige følger.
Det anføres endelig, at man ved forslaget tager sigte på at ophæve den personlige afhængighed mellem arbejdere og arbejdsgiver, som de nugældende regler medfører, ved at gøre alle arbejdsgiveres forpligtelse generel og således uafhængig af sundhedstilstanden hos de personer, der på et givet tidspunkt har ansat.
Forslaget blev ved 1. behandling debatteret sammen med forslag til folketingsbeslutning om ændring af dagpenge ved sygdom eller fødsel (af Ritta Ahm m. fl.), se nærmest følgende sag.
Ved 1. behandling stillede socialministeren sig afvisende over for forslaget, medens ordføreren for FP havde nogen sympati for forslaget. Egentlig tilslutning fik forslaget fra ordførerne for DKP og VS.
Ved folketingsårets slutning afgav udvalget beretning over forslaget, hvoraf det bl. a. fremgår, at visse drøftelser vil blive videreført i næste folketingsår.