L 27 Lov om ændring af lov om skattemæssige afskrivninger m.v.

Af: Anders Andersen (V)
Samling: 1974-75 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 291 af 26-06-1975
Efter 1. behandling henvist til skatte- og afgiftsudvalget.

Efter 2. behandling henvist til fornyet udvalgsbehandling.

Ved loven ophævedes det i afskrivningslovens hidtidige i § 6 A, stk. 1, litra c, indeholdte afskrivningsloft på 40.000 kr. for hyrevogne, der udelukkende benyttes til erhvervsmæssig personbefordring, og som berigtiges med en særlig lav registreringsafgift på 20 pct. Reglen omfatter derimod ikke hyrevogne, der tillige må anvendes til andet formål, og som berigtiges med sædvanlig registreringsafgift.

Det vedtagne lovforslag afveg i væsentlig grad fra. det fremsatte lovforslag, der var fremsat af daværende finansminister Anders Andersen. Det fremsatte lovforslag var i øvrigt en genfremsættelse af det af regeringen venstre i folketingsårets 1. samling fremsatte lovforslag med samme titel, som indgik i den såkaldte helhedsplan 1975.

Om indholdet af dette lovforslag henvises her til behandlingen heraf i nærværende årbog (se 1. samling A. II, nr. 4).

Lovforslaget fremsattes i øvrigt sammen med følgende lovforslag:

forslag til lov om ændring af lov om, investe1'1:ngstonds (se 2. samling, A. II. nr. 50),

forslag til lov om ændring af lov om indskud på etableringskonto (se 2. samling, A. II., nr. 4) og

forslag til lov om skattemæssig tilbageførsel af underskud i aktieselskaber m. v. (se 2. samling, A. I., nr. 171).

Ved 1. behandling behandledes lovforslaget sammen med: forslag til lov om en ekstraordinær afskrivning og om forhøjede ordinære afskrivninger for 1975 og 1976 (af ministeren for skatter og afgifter — se 2. samling, A. I., nr. 124) og

forslag til lov om ændring af lov 0'111 investeringsfonds (optaget af

Anders Andersen — se 2. samling, A. II., nr. 50).

Lovforslaget, der som nævnt blev fremsat den 28. januar 1975 af daværende finansminister Anders Andersen, blev efter regeringsskiftet den 13. februar 1975 taget tilbage af minister /o?' skatter og afgifter Svend Jakobsen, men genoptaget al venstre ved Anders Andersen (se Folketingstidende 1974-75, 2. samling, sp. 261).

Lovforslaget blev ved 3. behandling — efter som nævnt at være undergået store ændringer under udvalgsbehandlingen — vedtaget med 113 stemmer mod 9 (DKP og VS). Ingen undlod at stemme.

Loven gennemførtes i øvrigt sammen med følgende love:

Lov om en ekstraordinær afskrivning og om forhøjede ordinære afskrivninger for 1975 og 1976 (se 2. samling, A. I., nr. 124),

Lov om skattemæssig tilbageførsel af underskud i aktieselskaber m. v. (se 2. samlirg, A. I., nr. 171) og

Lov om midlertidigt investerinqslradmg (se 2. samling, A. I., nr. 172).
Partiernes ordførere
Mogens Camre (S), J. E. Foged (V), Mogens Glistrup (FP), Sigurd Ømann (SF), Bernhard Baunsgaard (RV), Ib Stetter (KF), Arne Bjerregaard (KrF) og Knud Jespersen (DKP)