L 138 Lov om ændring af lov om uddannelse af børnehave- og fritidspædagoger.

Af: Undervisningsminister Ritt Bjerregaard (S)
Samling: 1974-75 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 210 af 28-05-1975
Efter 1. behandling henvist til undervisningsudvalget.

Ved loven ophæves bestemmelsen i § 18 i lov nr. 209 af 21. maj 1969 om uddannelse af børnehave- og fritidspædagoger (folketingsårbog 1968-69 side 538) om, at forslag om revision af loven fremsættes for folketinget i folketingsåret 197h-76.

Af bemærkningerne til lovforslaget fremgår bl. a.:

„Revisionsbestemmelsen blev i sin tid indsat i lovforslaget efter henstilling fra socialaddannelseskommissionen, som skulle overveje koordinering af uddannelserne til de sociale områder, og som derfor fandt det rigtigst, at loven blev taget op til revision i forbindelse med fremlæggelse af kommissionens forslag.

En eventuel vedtagelse af socialuddannelseskommissionens forslag om en socialpædagogisk fællesuddannelse med sigte mod en række virksomhedsområder som: vuggestuer, børnehaver, fritidshjem, klubber, børne- og ungdomsforsorgens døgninstitutioner, lrriminalforsorg og omsorg for ældre og handicappede kan imidlertid næppe forventes allerede i folketingsåret 1975-76.

Socialuddannelseskommissionens forslag bygger på prognoser, hvis forudsætninger ikke mere er tilstede, og forslaget omfatter tilgang af så store personalegrupper inden for den offentlige sektor, at der i de nærmeste år næppe vil være ressourcer til forslagets gennemførelse.

Det kan endvidere anføres, at det i øjeblikket er vanskeligt at vurdere, om børnehave- og fritidspædagogernes opgaver efter den af socialreformen betingede decentralisering i nogen grad vil ændre karakter og dermed vil kunne medføre ændrede krav til uddannelsen.

På denne baggrund foreslås revisionsbestemmelsen ophævet. Når der måtte opstå behov for en ændring af loven, vil forslag om en sådan lovændring kunne fremsættes, selv om bestemmelsen er ophævet.

Lovforslaget fremsættes allerede nu i indeværende samling, for at der i givet fald kunne være tilstrækkelig tid til at foretage de omfattende forberedelser til et forslag til en egentlig revision af loven til fremsættelse i folketingsåret 1975-76."

Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget enstemmigt med 124 stemmer.
Partiernes ordførere
Winnie Russell (S), Bertel Haarder (V), Svend Andersen (FP), Edele Kruchow (RV), Kristine Heltberg (SF), Gerda Møller (KF), Poul H. Møller (KrF), Hanne Reintoft (DKP) og Erik Sigsgaard (VS)