B 10 Forslag til folketingsbeslutning om skattefrihed for virksomhedsoverskud, virksomhedsoverskud,der udloddes til medarbejdere.

Samling: 1974-75 (2. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til skatte- og afgiftsudvalget.

Forslaget var en genfremsættelse af et af det radikale venstre i folketingsårets 1. samling fremsat forslag, hvorfor der vedrørende forslagets indhold og formål her kun skal henvises til behandlingen heraf i nærværende årbog (se 1. samling B. II. nr. 5).

Ved forslagets 1. behandling udtalte ministeren for skatter og afgifter bl. a. følgende:

„Jeg tror ikke, at den foreslåede ordning vil imødekomme noget særligt behov, som ikke er dækket ved de allerede eksisterende ordninger, som jeg har omtalt her, og jeg kan derfor ikke anbefale det fremsatte forslag til folketingsbeslutning. Det gælder så meget mere, som jeg ikke anser forslaget som et fundament, der kan bruges til en videre udvikling af tankerne og realiseringen af økonomisk demokrati."

Forslaget blev mødt med tilsagn om positiv forhandlingsvilje fra ordførerne for venstre, det konservative folkeparti og kristeligt folkeparti, hvorimod ordførerne for socialdemokratiet, fremskridtspartiet og Danmarks kommunistiske parti tog afstand fra forslaget omend ud fra forskellige begrundelser.
Partiernes ordførere
Mogens Camre (S), Ole Rötzler Møller (V), Mogens Glistrup (FP), Sigurd Ømann (SF), Per Gudme (RV), Hagen Hagensen (KF), Arne Bjerregaard (KrF) og Knud Jespersen (DKP)