L 90 Forslag til finanslov for finansåret 1. april 1975-31. marts 1976.

Af: Finansminister Anders Andersen (V)
Samling: 1974-75 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Finanslovforslaget udviste ved fremsættelsen samlede indtægter på drifts-, anlægs- og udlånsbudgettet til et beløb af ca. 63,3 milliarder kr. og udgifter til et beløb af ca. 66,2 milliarder kr., hvilket ville give et underskud på drifts-, anlægs- og udlånsbudgettet på godt 2,9 milliarder kr. Med korrektion for en række bevægelser på kapitalbudgettet, der sammenlagt androg nettokapitaludgifter på godt 3,5 milliarder kr., fremkom herefter et kasseunderskud på knap 6,5 milliarder kr.

Finansministeren gav ved fremsættelsen en redegørelse for det seneste skøn over statsfinanserne for finansåret 1974-75, hvorefter ministeren i hovedtræk gennemgik det fremsatte finanslovforslag, idet han fremhævede, at det var præget af to store ændringer i forhold til tidligere finanslove, hvoraf den ene vedrørte skattereformen og de dermed forbundne besparelser, medens den anden vedrørte omlægningen af byrdefordelingen mellem staten og kommunerne.

Finanslovforslaget nåede på grund af det den 5. december udskrevne folketingsvalg ikke at komme til behandling i folketinget inden valget.