B 25 Forslag til folketingsbeslutning om ændring af afskrivningsloven.

Samling: 1974-75 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Forslaget havde følgende indhold:

„Folketinget opfordrer finansministeren til at fremsætte forslag til ændring af lov om skattemæssige afskrivninger efter følgende retningslinjer:

1. Nyerhvervede maskiner, inventar og driftsmidler, der udelukkende benyttes erhvervsmæssigt, optages i den afskrivningsberettigede saldoværdi med 115 pct. af anskaffelsessummen.

2. Automobiler, som ejeren udelukkende benytter erhvervsmæssigt, jfr. afskrivningslovens § 6 A, indgår ikke i den afskrivningsberettigede saldoværdi med anskaffelsessummer, der overstiger 55.000 kr."

Om formålet med forslaget anførtes i de ledsagende bemærkninger følgende:

„Forslagets punkt 1 er et led i det radikale venstres erhvervs- og beskæftigelsesfremmende politik til bekæmpelse af den økonomiske krise.

Forslagsstillerne har den opfattelse, at afskrivninger på maskiner og driftsmidler i princippet bør ske efter et genanskaffelsesprincip. Da det næppe er muligt at udforme præcise regler herom, foreslår man en praktisk regel om optagelse af maskiner og driftsmidler i afskrivningsberettiget saldoværdi med 115 pct. af anskaffelsessummen.

Forslagets punkt 2 tager sigte på en tiltrængt ajourføring af de afskrivningsberettigede anskaffelsessummer for hyrevogne m. v."

Forslaget var et led i det radikale venstres erhvervs- og beskæftigelsesfrerrimende politik til bekæmpelse af den økonomiske krise. Det fremsattes sammen med følgende forslag:

forslag til lov om ændring af ligningsloven. (Overførsel af indkomstunderskud til senere eller tidligere indkomstår) (se A. II. nr. 78),

forslag til folketingsbeslutning om skattefrihed for virksomhedsoverskud, der udloddes til medarbejdere (se B. II. nr. 5),

forslag til folketingsbeslutning om ændring af lov om realkreditinstitutter (se B. II. nr. 11),

forslag til folketingsbeslutning om statslig garantistillelse for driftslån til håndværks- og mindre industrivirksomheder (se B. II. nr. 14),

forslag til folketingsbeslutning om statslån til forbedring af beboelsesejendomme (se B. II. nr. 10) og

forslag til folketingsbeslutning om statstilskud til visse miljøinvesteringer (se B. II. nr. 25).

De pågældende forslag, der blev fremsat den 28. november, nåede på grund af folketingsvalgets udskrivning den 5. december ikke at komme til 1. behandling i folketinget.