L 24 Lov om ændring af patentloven.

(Teknologisk service).

Af: Økonomi- og handelsminister Poul Nyboe Andersen (V)
Samling: 1973-74 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 221 af 24-04-1974
Efter 1. behandling hen vist til er hvervsudvalget.

Loven, der træder i kraft den 1. oktober 1974, indsætter følgende nye kapitel i patentloven, lov nr. 479 af 20. december 1967:

"Kapitel X a.

Teknologisk service.

§ 71. Direktoratet for patent- og varemærkevæsenet kan efter anmodning påtage sig at løse særlige opgaver, der har karakter af teknologisk service.

Stk. 2. Handelsministeren fastsætter regler om denne service og om betalingen herfor."

Loven giver således grundlag for etablering af en patentserviceordning i direktoratet for patent- og varemærkevæsenet.

Af fremsættelsestalen fremgår bl. a. følgende:

"Lovforslaget blev fremsat af min forgænger som handelsminister i begyndelsen af dette folketingsår. Forslaget kom til første behandling og blev henvist til folketingets erhvervsudvalg, men det blev ikke færdigbehandlet, inden folketingsvalget blev udskrevet.

Jeg er ganske enig med min forgænger i, at den planlagte ordning bør etableres, så vi på denne måde kan give erhvervslivet et tilbud om en ny form for bistand til brug i bestræbelserne for at øge produktiviteten.

Forslaget er derfor enslydende med det, der oprindelig blev fremsat i det høje ting. Ikrafttrædelsestidspunktet er dog udsat

— — — På et møde i december 1973 har handelsministeriet og patentdirektoratet drøftet tilrettelæggelsen af ordningen med repræsentanter for de interesserede erhverv og offentlige institutioner. Man kom ved denne lejlighed ind på ordningens indhold og praktiske virkemåde, og erhvervslivets interesse for forslaget blev på ny bekræftet.

Jeg vil endelig ikke undlade særligt at fremhæve, at serviceordningen økonomisk skal hvile i sig selv i kraft af betaling fra brugerne for det rekvirerede arbejde, og at den derfor ikke betyder anlægs- eller driftsudgifter for det offentlige."

Lovforslaget fik en velvillig behandling, og blev ved 3. behandling enstemmigt vedtaget med 149 stemmer.
Partiernes ordførere
Karl Johan Mortensen (S), Jason Träff (FP), Ivar Hansen (V), Erik Hansen (RV), Ib Stetter (KF), Egon Højland (CD), Hagen Hagensen (KF), Grete Westergaard (SF) og Willy Bracher (KrF)