L 112 Lov om ændring af lov om folkekirkens lønningsvæsen m. m.

Af: Kirkeminister K. Damsgaard ()
Samling: 1973-74 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 167 af 29-03-1974
Efter 1. behandling henvist til kirkeudvalget.

Ved gennemførelsen af lovforslaget tilvejebringes der hjemmel for, at udgifter til drift og vedligeholdelse af lokaler til konfirmandundervisning fremtidig afholdes efter regning af præstelønningskassen i alle tilfælde, hvor udgiften ikke afholdes af kirkekassen, således at den godtgørelse, som hidtil er ydet præster i de nævnte tilfælde, bortfalder.

Der blev samtidig foretaget en redaktionel ændring af lovbestemmelsen, således at stk. 1 opregner hvilke udgifter der kan afholdes af præstelønningskassen, medens stk. 2 indeholder hjemmelen for ligning på folkekirkens medlemmer i kommunen af det beløb, der er nødvendigt til dækning af præstelønningskassens underskud.

Lovens gennemførelse indebærer ikke økonomiske konsekvenser for statskassen eller kommunerne, ligesom den ej heller har administrative konsekvenser for stat eller kommuner.

Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget med 143 stemmer, medens 5 medlemmer (DKP) tilkendegav, at de hverken stemte for eller imod.
Partiernes ordførere
Johan Nielsen (S), Kristen Poulsgaard (FP), Knud Raunkjær (V), Meta Ditzel (RV), Johannes Burgdorf (KF), Lena Pedersen (CD), Inger Stilling Pedersen (KrF) og Ole Flygaard (DR)