Ved folketingsbeslutningen meddeler folketinget sit samtykke til, at Danmark ratificerer den i Gdansk den 13. september 1973 undertegnede konvention mellem Danmark, Finland, Den tyske demokratiske Republik, Forbundsrepublikken Tyskland, Polen, Sverige og Unionen af socialistiske Sovjetrepublikker om fiskeri og bevaring af de levende rigdomskilder i Østersøen og Bælterne.
Der må om det nærmere indhold af konventionen, som er optaget som bilag til det fremsatte forslag til folketingsbeslutning, henvises til forslaget.
Udenrigsministeren omtalte i sin fremsættelse Danmarks tidligere tilslutning til en række fiskerikonventioner vedrørende andre områder.
Det hedder videre i ministerens fremsættelse:
" ... Der har gennem flere år såvel fra dansk som fra udenlandsk side været udtrykt ønske om en regulering af fiskeriet i Østersøen, men så længe ikke alle stater i Østersøområdet havde etableret diplomatiske forbindelser, var en sådan international regulering omfattende samtlige Østersøstater ikke mulig. Jeg synes, det er glædeligt her at se et konkret praktisk resultat af afspænding i denne del af verden.
Den foreliggende fiskerikonvention er på flere måder mere vidtgående end andre tilsvarende fiskerikonventioner — konventionen omfatter, således som dens titel angiver, ikke blot fisk, men alle havets levende rigdomskilder som f. eks. skaldyr, sæler og hvaler.
Det er endvidere væsentligt at bemærke, at den kommission, der skal sikre opfyldelse af konventionens formål, kan foreslå enhver foranstaltning, der vedrører bevarelsen og den rationelle udnyttelse af havets rigdomskilder. Regeringen finder det rigtigt, at der på denne måde skabes en stærk kommission og dermed mulighed for en effektiv konvention.
Udgifterne i forbindelse med Danmarks deltagelse vil være ret beskedne og vil næppe overstige ca. 30.000 kr. årligt til sekretariatsarbejde og til betaling for bistand for tekniske og videnskabelige organisationer. Hjemmelen til afholdelse af disse udgifter vil blive søgt over fiskeriministeriets budget... "
Forslaget fik i folketinget tilslutning fra alle sider. Det vedtoges — uden udvalgsbehandling — ved 2. (sidste) behandling enstemmigt med 168 stemmer.