L 203 Forslag til lov om statsrepræsentation i pengeinstitutternes ledende organer.

Af: Poul Dam (SF) , Morten Lange (SF) , Gert Petersen (SF) , Henning Philipsen (SF) og Sigurd Ømann (SF)
Samling: 1971-72
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til udvalg på 17 medlemmer: Poul Dalsager, Erik Andersen (Fr.borg amt), Camre [næstformand], Lysholt Hansen, Holst, Poul Nielson, Erling Olsen, Poul Dam, Morten Lange [formand], Knud Thomsen, Knud Bro, Knud Østergaard, Nyboe Andersen, Christophersen, Damsgaard, Overgaard Nielsen og Gunnar Jensen.

Lovforslaget indeholder ændringer i lovgivningen om banker, sparekasser og realkreditinstitutter, således at det offentlige tilsikres en repræsentation i disse pengeinstitutters ledelse, idet det offentliges repræsentanter dog kun skal udgøre mindretallet i de pågældende organer.

Lovforslaget blev i folketinget fremsat og behandlet sammen med forslag til lov om offentlig styring af kapitalmarkedet, se nærmest følgende sag.

Forslaget mødte ved 1. behandling en vis principiel velvilje hos handelsministeren og ordførerne for socialdemokratiet og det radikale venstre. Når handelsministeren alligevel ikke kunne tilslutte sig indholdet af selve lovforslaget, skyldtes det, at forslaget efter hans opfattelse var for snævert formuleret. løvrigt foregik der i handelsministeriet overvejelser om formuleringen af en helt ny bank- og sparekasselovgivning, som det var regeringens hensigt at fremsætte i næste folketingssamling.
Partiernes ordførere
Poul Dalsager (S), Knud Thomsen (KF), Poul Nyboe Andersen (V), Poul Overgaard Nielsen (RV) og Poul Dam (SF)