L 186 Lov om ændring af selskabsskatteloven.

Af: Finansminister Henry Grünbaum (S)
Samling: 1971-72
Status: Stadfæstet
Lov nr. 190 af 24-05-1972
Efter 1. behandling henvist til skatteudvalget.

Ved loven foretoges enkelte mindre ændringer i lov om indkomstbeskatning af aktieselskaber m. v. (selskabsskatteloven), jfr. lovbekendtgørelse nr. 396 af 28. juli 1969, som ændret ved lov nr. 520 af 28. november 1969.

For det første forhøjedes fra 1. november 1972 morarentesatsen fra ½ pct. til 1 pct. pr. måned på linje med de tilsvarende forhøjelser, der tidligere var gennemført i merværdiafgiftsloven, kildeskatteloven og den kommunale ejendomsskattelov.

Endvidere afvikledes amtstuernes og amtskatteinspektoraternes opkrævning af selskabsskatterne, der fandtes uhensigtsmæssig. Ved loven bemyndigedes finansministeren til at træffe bestemmelse om den fremtidige opkrævningsform, og ministeren oplyste i tilslutning hertil ved lovforslagets fremsættelse, at det var meningen, at skatterne skulle opkræves centralt gennem postgiro.

Lovforslaget blev i folketinget mødt med tilslutning fra alle sider, og det blev med enkelte ændringer ved 3. behandling vedtaget enstemmigt med 158 stemmer. 1 medlem (Djurhuus) undlod at stemme.
Partiernes ordførere
Erling Olsen (S), E. Juul-Madsen (KF), J. E. Foged (V), Bernhard Baunsgaard (RV) og Rolf Lütken (SF)