L 135 Lov om ændring af lov om husholdningsskoler og husholdningsseminarier m. m.

Af: Undervisningsminister K. B. Andersen (S)
Samling: 1966-67 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 19 af 08-02-1967
Ved lov nr. 238 af 8. juni 1966 om støtte til tilvejebringelse af kollegier (se årbog 1965-66, side 372) blev der skabt mulighed for at yde støtte til opførelse af seminariekollegier i samme omfang som til andre kollegier for unge under uddannelse. Som en konsekvens af denne lov blev ved nærværende lovændring muligheden for at yde driftstilskud efter den pågældende tilskudslov (lovbekendtgørelse nr. 167 af 4. juni 1959 om husholdningsskoler og husholdningsseminarier) ophævet. Etableringsstøtte til seminariekollegier vil for fremtiden heller ikke blive ydet med hjemmel i tilskudsloven, men alene i henhold til kollegieloven. Det fremgår af ministerens fremsættelsestale, at en lovændring herom ikke har været nødvendig.

Lovforslaget fik tilslutning fra alle sider og blev gennemført uden udvalgsbehandling. Ved 3. behandling blev forslaget vedtaget enstemmigt med 99 stemmer.

Forslaget blev behandlet sammen med forslag til lov om ændring af lov om statstilskud til anerkendte private seminarier. (Se nærmest foranstående sag).
Partiernes ordførere
Kr. Albertsen (S), Knud Enggaard (V), Gerda Møller (KF), Poul Dam (SF), Jens Bilgrav-Nielsen (RV) og Børge Diderichsen (LC)