Loven går ud på, at stempelafgiften i finansåret 1966-67 — ligesom i finansåret 1965-66 — skal opkræves med det dobbelte af de satser, der er fastsat i lov om stempelafgift, jfr. lovbekendtgørelse nr. 309 af 11. oktober 1961. Loven er i øvrigt enslydende med den tilsvarende lov for finansåret 1965-66, lov nr. 76 af 31. marts 1965 (årbog 1964-65, side 135-136).
Lovforslaget fremsattes i folketinget sammen med finanslovforslaget og forslag til lov om udskrivning af indkomst- og formueskatten til staten for skatteåret 1966-67, og det begrundedes ved sin fremsættelse med behovet for, at den nødvendige stigning i statens udgifter dækkes finansielt, samtidig med at der sikres et passende overskud på statens drifts- og anlægsbudget.
Ved lovforslagets 1. behandling i folketinget blev det modtaget med velvilje af Egon Jensen (S), Baunsgaard (RV) og Ømann (SF), idet dog Egon Jensen ønskede overvejet muligheden af fritagelse eller lempelse af stempelafgiften på gruppelivsforsikringer. Foged (V) og Knud Thomsen (KF) mente, at lovforslaget burde behandles i sammenhæng med de spørgsmål, der behandledes i udvalget vedrørende forslag til lov om almindelig omsætningsafgift. Foged henstillede specielt, at man drøftede spørgsmålet om lempelse af stempelafgiften for nyetablerede eller i det mindste for førstegangsetablerede. Johan Asmussen (Uafh) sluttede sig til denne henstilling, idet han dog ikke kunne støtte lovforslaget.
Efter 1. behandling henvistes lovforslaget til det udvalg, der var nedsat til behandling af forslag til lov om almindelig omsætningsafgift, og det behandledes her sammen med forslag til lov om ændringer i lov om tobaksafgifter m. fl. lovforslag, se ovenfor under nr. 25. I udvalgets betænkning over disse lovforslag oplystes det, at finansministeren havde tiltrådt, at spørgsmålet om lempelser i stempellovgivningen for så vidt angår gruppelivsforsikringer og for så vidt angår nyetablerede blev taget op til behandling under den revision af stempellovgivningen, hvorom der agtedes fremsat lovforslag i efteråret 1966. Ved 3. behandling vedtoges lovforslaget herefter uændret med 112 stemmer mod 45 (KF, SF, Uafh, Holger Eriksen (S) og Finn Poulsen (V)), idet 1 medlem (Rosing [Grønl.]) undlod at stemme.