Ved loven, der som lovforslag var tiltrådt af Grønlands landsråd, er foretaget en revision af arvelov for Grønland nr. 190 af 7. juni 1958, hvorved de ændringer i den gældende retstilstand, som for det øvrige riges vedkommende blev gennemført ved arveloven af 31. maj 1963, er indarbejdet i den grønlandske lov med henblik på fortsat bevarelse af retsenhed mellem Danmark og Grønland inden for dette retsområde.
Reglerne om slægtens og ægtefællens arveret, hensidden i uskiftet bo og testamentsretten er udformet i overensstemmelse med den danske lovs bestemmelser, idet man dog har søgt at bevare den forenkling, som er opnået ved den gældende grønlandske arvelov. Endvidere har man søgt at bibeholde den grønlandske lovs ubestemte udtryksmåde for områder, der henviser til ordningen af ægtefællers formueforhold under hensyn til, at den danske lov nr. 56 af 18. marts 1925 om ægteskabets retsvirkninger ikke gælder for Grønland, og man ikke har klare forestillinger om retsreglerne på dette område.
Loven bibeholder de særlige grønlandske skifteregler og enkelte andre særbestemmelser, som er begrundet i forholdene i det grønlandske samfund eller grønlandsk retsopfattelse.
Loven trådte for Vestgrønlands vedkommende i kraft 1. juli 1964. For Nord- og Østgrønlands vedkommende træffes bestemmelse om tidspunktet for lovens ikrafttræden, eventuelt med fornødne lempelser, ved kongelige anordning.
Under 1. behandling i folketinget mødte lovforslaget velvilje fra alle partiers side, og det henvistes til behandling i et udvalg. I udvalgets betænkning udtales bl a.:
„I anledning af nogle af udvalget stillede spørgsmål har ministeren for Grønland oplyst, at det i overensstemmelse med international-privatretlige regler vil være arveladers bopæl på dødsfaldets tidspunkt, der er afgørende for, om den danske eller den grønlandske arvelov skal anvendes, når den ene af parterne i et dansk-grønlandsk ægteskab dør. Således vil den danske arvelov finde anvendelse, hvis afdøde ved sin død havde bopæl i Danmark. Da der ikke er materielretlige forskelle mellem den danske og den grønlandske lovs arveregler, får det i øvrigt ikke betydning med hensyn til den materielle arveret, hvilken lov der anvendes. Den grønlandske arvelov indeholder imidlertid tillige særlige skifteregler, og for så vidt angår skiftebestemmelserne, må det antages, at der skal anvendes de gældende regler på det sted, hvor skiftet foretages.
Udvalget indstiller herefter lovforslaget til vedtagelse uændret."
Ved 3. behandling vedtoges lovforslaget med en enkelt ændring vedrørende lovens ikrafttrædelsestidspunkt enstemmigt.