Loven har følgende indhold:
Udgifterne ved opførelse af en ny kirke i Gladsakse sogn (Lunde-Hyldegård kvarteret) skal uanset bestemmelsen i § 12, stk. 4, i lov om kirkers bestyrelse m. m., som affattet ved lov nr. 50 af 16. marts 1956, kunne dækkes fuldt ud ved lån, der forrentes og afdrages gennem den kirkelige ligning.
Som begrundelse herfor anføres i bemærkningerne til det af kirkeministeren fremsatte lovforslag:
„I § 12, stk. 4, i lov om kirkers bestyrelse m. m., som affattet ved lov nr. 50 af 16. marts 1956, er det fastsat, at indtil halvdelen af den del af de med en kirkes opførelse forbundne udgifter, som ikke kan opnås dækket gennem tilskud af statskassen, med ministeriets tilladelse vil kunne dækkes ved lån, der forrentes og afdrages gennem den kirkelige ligning, såfremt menighedsrådet for det sogn (menighedsråds distriktet), hvor den nye kirke opføres, fremsætter forslag herom. Bestemmelsens affattelse i 1956 skete på grundlag af betænkning nr. 125 af 1955 angående kirker i Københavns omegn, afgivet af det af kirkeministeriet den 10. april 1953 nedsatte udvalg. Hermed ændredes den hidtidige ordning, hvorefter hele den del af udgifterne ved en kirkes opførelse, der ikke dækkedes ved statstilskud - sædvanlig omkring halvdelen — skulle tilvejebringes ad frivillig vej ved indsamling o. lign., men det er stadig således, at en vis nu mindre — anpart skal tilvejebringes ved indsamling. Kravet om en sådan indsamling, der foranstaltes af en lokal kirkekomité, opretholdtes, for at det bl. a. gennem komiteens initiativ og indsamlingens størrelse skal kunne godtgøres, at der er et behov for opførelse af en ny kirke det pågældende sted.
I Gladsakse har man nu i henhold til en for kommunen godkendt byplan på Lundegårds og Hyldegårds jorder i efteråret 1962 påbegyndt et samlet boligbyggeri, som skal omfatte ca. 1.900 lejligheder, og som i løbet af ganske få år vil være fuldført og blive beboet af over 7.000 mennesker. I området skal, der tillige placeres 2 folkeskoler og 1 gymnasium, der ventes opført i det nærmeste par år. Endvidere vil der blive opført børnehaver, og der er afsat plads til en kirke.
Området, der ligger ret isoleret, begrænses mod nord af Mørkhøj Skolesti og af Gladsaksevej, mod øst af Vandlednings vej en, mod syd af kommunegrænsen mod København og grænsen for parkanlægget i Utterslev Mose og mod vest af Gyngemoseanlægget.
Det samlede byggeri vil som nævnt ske over nogle få år og ikke som sædvanligt for nybyggeri vokse frem ved stærkere bebyggelse af et allerede eksisterende boligkvarter. Det vil af denne grund hverken være muligt nu at nedsætte en lokal kirkekomité med medlemmer af kvarteret eller på stedet at tilvejebringe frivillige bidrag til hjælp til opførelse af en kirke. Da det imidlertid må anses for absolut påkrævet, at der samtidig med det samlede byggeri af det nævnte omfang opføres en kirke, for at kvarteret i det allerede nu store Gladsakse sogn (ca. 19.000 beboere) kan blive forsvarlig betjent fra kirkelig side, vil det være nødvendigt, at der åbnes mulighed for, at en sådan kirke kan bygges fuldt ud for lån, der forrentes og afdrages gennem den kirkelige ligning.
Gladsakse kommune, der under forbehold af amtsrådets samtykke har vedtaget at skænke den udsete byggegrund til opførelse af kirken, går ligesom et enstemmigt menighedsråd ind for, at dette kirkebyggeri udføres for midler tilvejebragte ved lån, der forrentes og afdrages gennem den lokale kirkelige ligning."
I sin fremsættelsestale oplyste kirkeministeren, at forslag til opførelse af kirken på den af kommunen skænkede grund først ville kunne endeligt udarbejdes efter lovforslagets vedtagelse; det kunne derfor ikke endnu fastslås, hvad de nøjagtige udgifter ville blive. „Det vil imidlertid, for at projektet kan nyde fremme, være en forudsætning, at der hertil ydes igangsætningstilladelse, som ikke kommer det øvrige kirkebyggeri til skade. Det er ikke tanken, at kirken skal være ekstraordinær kostbar; måtte man ønske f. eks. særlig kostbar udsmykning eller særlig stort orgel m. m., må midlerne hertil tilvejebringes ad anden vej.
Endnu et lovforslag af tilsvarende art som det foreliggende, også vedrørende en kirke i et tilsvarende kvarter i Københavns nærhed, vil jeg formentlig se mig nødsaget til senere at fremsætte. Det er naturligvis ikke meningen, at kirkebyggeriet i Københavns omegn for fremtiden skal fremmes ved særligt lovforslag i hvert enkelt tilfælde. Det vil sikkert blive nødvendigt, at der fremsættes forslag for det høje ting om en almindelig ændring af de gældende regler for finansiering af kirkebyggeri, idet det bl. a. på grund af de stadig stigende byggepriser og pengenes faldende købekraft viser sig mere og mere vanskeligt for en kirkekomité at tilvejebringe de fornødne midler. Jeg anser imidlertid projektet i Lunde-Hyldegård kvarteret for så påtrængende, at det ikke kan afvente de overvejelser, der er nødvendige for fremsættelse af forslag om en almindelig lovændring."
Efter 1. behandling gjordes lovforslaget til genstand for en kortvarig udvalgsbehandling, der ikke resulterede i ændringsforslag. Det vedtoges uændret og enstemmigt.