L 27 Lov om ændring i lov om afgift af forlystelser.

Af: Finansminister Poul Hansen (Kalundborg) (S)
Samling: 1962-63
Status: Stadfæstet
Lov nr. 205 af 31-05-1963
Ved loven indføjes i lov om afgift af forlystelser, jfr. lovbekendtgørelse nr. 160 af 22. april 1960, som nyt stk. 6 i § 10 følgende bestemmelse:

„Efter nærmere bestemmelser fastsat af ministeren for kulturelle anliggender kan med danske film sidestilles film, der er optaget ved et økonomisk og kunstnerisk samarbejde mellem på den ene side filmsproducenter, der er her i landet bosatte danske statsborgere eller danske selskaber og institutioner, og på den anden side udenlandske filmsproducenter."

Denne tilføjelse til loven begrundedes ved fremsættelsen af lovforslaget således af finansministeren:

„Forslaget går ud på, at den støtte, der efter de gældende regler ydes producenter af danske film derved, at de oppebærer en andel af forlystelsesafgiften, skal udvides til også at gælde de såkaldte co-producerede film, d. v. s. film, der er optaget ved samarbejde mellem danske og udenlandske filmsproducenter.

Ved fremsættelsen af dette lovforslag opfyldes et ønske, der længe har været næret af filmsproducenterne i de nordiske lande, ligesom også Nordisk Råd på sin 9. session har vedtaget en rekommandation, som henstiller til regeringerne snarest muligt at gennemføre Nordisk Kulturkommissions forslag om adgang til fælles filmsproduktion med statsstøtte.

Det fremsatte lovforslag er resultatet af de forhandlinger, der i Oslo har været ført mellem embedsmænd fra Finland, Norge, Sverige og Danmark, og forslaget er endvidere tiltrådt af det udvalg, der for tiden er ved at gennemgå forlystelsesafgiftsloven.

Da der imidlertid er fremsat ønske om, at spørgsmålet om co-produktion løses, uden at man afventer resultatet af det pågældende udvalgs arbejde, fremsætter jeg herved dette lovforslag, som jeg anbefaler til tingets hurtige og velvillige behandling."

Lovforslaget vedtoges uændret og enstemmigt.
Partiernes ordførere
Ib Kolbjørn (S), Holger Hansen (V), Hanne Budtz (KF), Erik A. Jensen (SF), Aage Fogh (RV) og Axel Grøndahl (U)