L 121 Lov om ændring af lov om husholdningsskoler og husholdningsseminarier m. m.

Af: Undervisningsminister K. Helveg Petersen ()
Samling: 1962-63
Status: Stadfæstet
Lov nr. 251 af 07-06-1963
Ved loven gives der § 15, stk. 4 c, i lov om husholdningsskoler og husholdningsseminarier m. m., jfr. lovbekendtgørelse nr. 167 af 4. juni 1959 (årbog 1958-59, side 442) følgende affattelse:

„Som driftstilskud ydes 372 kr. pr. elev.

Dette tilskud forhøjes eller nedsættes med 15 kr. for hver 3 points, hvormed reguleringspristallet for januar måned i det pågældende undervisningsår stiger over eller falder under 100."

Som begrundelse herfor anføres i bemærkningerne til lovforslaget:

I § 1, stk. 2, i lov nr. 83 af 16. marts 1963 om beregning af et reguleringspristal er det bestemt, at det omhandlede reguleringspristal, der har januar 1963 = 100, skal finde anvendelse på pristalsreguleringer, der er fastsat ved lov. I konsekvens heraf er det nødvendigt at fastsætte nye regler for driftstilskuddet til husholdnings- seminarierne.

Ændringen i grundbeløbet er en ajourføring efter pristal i henhold til de hidtil gældende regler, og det samme gælder den ændrede affattelse af bestemmelsen om dyrtidsregulering. Reguleringsportionen er under hensyn til de ændrede intervaller forholdsmæssigt forhøjet.

Det er anset for hensigtsmæssigt at fastsætte samme reguleringsudsving over og under pristallet 100.

Lovforslaget vedtoges enstemmigt, idet socialistisk folkepartis medlemmer undlod at stemme som følge af, at dette parti ikke kunne tiltræde beregningsgrundlaget for det nye reguleringspristal (jfr. herom ovenfor under nr. 4). 1 grønlandsk medlem undlod ligeledes at stemme.
Partiernes ordførere
Jørgen Peder Hansen (S), Viggo Hauch (V), Hans Baagø-Hansen (KF), Erik A. Jensen (SF), Grethe Philip (RV) og Axel Grøndahl (U)