L 1 Lov om udstedelse af statsforskrivninger til Den internationale Sammenslutning for økonomisk Udvikling.

Af: Finansminister Kjeld Philip ()
Samling: 1960-61 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 368 af 26-10-1960
Ved loven bemyndiges finansministeren til at udstede statsforskrivninger som fyldestgørelse af Danmarks betalingsforpligtelser som medlem af Den internationale Sammenslutning for økonomisk Udvikling.

Som begrundelse herfor anførtes i bemærkningerne til lovforslaget:

"Samtidig med fremsættelsen af dette forslag har udenrigsministeren fremsat forslag til beslutning om samtykke til Danmarks ratifikation af statutterne for Den internationale Sammenslutning for økonomisk Udvikling. Ifølge statutternes artikel II § 2 og det til statutterne knyttede tillæg A udgør Danmarks indskud 8 740 000 dollars, der skal indbetales i guld eller konvertibel valuta med 2 010 200 dollars senest 30 dage efter, at Danmarks medlemskab i sammenslutningen er blevet effektivt, og 1 682 450 dollars i hvert af de følgende fire år. Af hver indskudsrate kan 1 573 200 dollars indbetales i form af forskrivninger, og det er hensigten i så vid udstrækning som muligt at benytte denne adgang.

I forbindelse med Danmarks indtræden i Den internationale Valutafond og Den internationale Bank for Genopbygning og økonomisk Udvikling fik finansministeren ved lov nr. 555 af 15. november 1946 en tilsvarende bemyndigelse til at udstede statsforskrivninger."

Lovforslaget gennemførtes uændret og enstemmigt.
Partiernes ordførere
Per Hækkerup (S), Per Federspiel (V), Ove Weikop (KF), Hermod Lannung (RV), Kristian Kristensen (DR) og Villy Fuglsang (DKP)