Ved loven ændres den i § 22, stk. 4, i lov nr. 193 af 4. juni 1947 om bekæmpelse af kønssygdomme, jfr. lov nr. 151 af 31. marts 1949, lov nr. 233 af 7. juni 1952 og lov nr. 181 af 11. juni 1954, indeholdte bestemmelse om, at loven vil være at forelægge til revision i rigsdagssamlingen 1956-57, således at loven senest skal forelægges til revision i folketingsåret 1959-60.
Som begrundelse herfor anførte indenrigsministeren ved fremsættelsen af lovforslaget:
„Denne lov, som blev vedtaget under indtryk af den voldsomme stigning i antallet af smittede med kønssygdomme under og umiddelbart efter besættelsen, skulle efter sin § 22, stk. 4, forelægges til revision i rigsdagssamlingen 1951-52. På dette tidspunkt var antallet af smittede med kønssygdomme ganske vist igen faldet, således at det endog var lavere end før krigen; men under hensyn til, at loven i de mellemliggende 5 år havde fungeret godt og gnidningsfrit, og til at det fra lægelig side blev understreget, at det endnu ikke var forsvarligt at slække på agtpågivenheden over for kønssygdommene, blev revisionen udskudt i 5 år.
Når det nu på ny skal overvejes, om loven skal revideres, må man konstatere, at sundhedstilstanden på kønssygdommenes område er stort set den samme som i 1952. Antallet af anmeldte tilfælde af gonorré er ganske vist steget med næsten 15 pct. i årene fra 1951 til 1955, men til gengæld viser tallene for andre kønssygdomme en nedadgående tendens.
Man må imidlertid samtidig konstatere, at der stadig er grund til at være stærkt på vagt mod disse sygdomme.
Det afgørende argument for at foreslå lovens revision udsat endnu en gang er dog en række forslag, som er fremsat af et udvalg nedsat under justitsministeriet, den såkaldte prostitutionskommission. Forslagene, der væsentligst går ud på at bekæmpe prostitution ved forskellige forsorgsforanstaltninger, er af stor interesse også for bekæmpelsen af kønssygdomme, fordi den befolkningsgruppe, som forslagene tager sigte på, rummer særlig mange smittekilder for kønssygdom. Det må derfor forekomme hensigtsmæssigt at vente med at revidere kønssygdomsloven, til det er afklaret, hvilke foranstaltninger prostitutionskommissionens forslag vil resultere i."
Lovforslaget vedtoges i folketinget uændret og enstemmigt uden forudgående udvalgsbehandling.