Ved beslutningen udtaler folketinget sin tilslutning til, at det af den internationale arbejdskonference i Genève i 1936 vedtagne udkast til konvention angående lavalder for børns arbejde til søs (revideret 1936) ratificeres.
På den i Genève i efteråret 1936 afholdte XXII internationale arbejdskonference vedtoges det som bilag til forslaget aftrykte udkast til konvention angående lavalder for børns arbejde til søs. Konventionens hovedregel går ud på at forhøje den almindelige lavalder for børns arbejde til søs til 15 år, mens lavalderen i en ældre konvention fra 1920, der i sin tid er ratificeret af Danmark, var fastsat til 14 år.
De i konventionen opstillede krav må for Danmarks vedkommende anses for opfyldt, efter at det ved § 10 i sømandslov nr. 229 af 7. juni 1952, der trådte i kraft den 1. januar 1953, er fastsat, at unge mænd under 15 år og unge kvinder under 18 år ikke må anvendes til arbejde ombord. Da man har anset det for ønskeligt, at Danmark gennem ratifikation af de af arbejdskonferencerne vedtagne konventioner i videst muligt omfang støtter den internationale arbejdsorganisations virksomhed, forelagdes forslag om folketingets tilslutning til, at konventionen ratificeres, hvilket forslag vedtoges enstemmigt. Konventionen vil ikke for tiden kunne få virkning for Færøerne, da den der gældende lovgivning fastsætter lavalderen for børns arbejde til søs til 14 år.
Konventionen er hidtil blevet ratificeret af 13 stater, deriblandt Norge, Sverige, Frankrig, Holland, Italien, USA og Canada.
Forslaget fremsattes i folketinget på handelsministerens vegne af socialminister Strøm.
Under sagens 2. behandling oplyste økonomi- og arbejdsminister Krag som fungerende handelsminister som svar på et spørgsmål af Bøgholm (KF), at det ikke var hensigten at tage forbehold med hensyn til Grønland. „Ganske vist er sømandsloven, i hvis § 10 lavalderbestemmelsen findes, endnu ikke sat i kraft for Grønlands vedkommende, men dette kan ske ved kongelig anordning; i forståelse med Grønlandsdepartementet arbejder man for tiden med spørgsmålet, og det er hensigten at udfærdige en kongelig anordning, hvorved bl. a. lavalderbestemmelsen bliver sat i kraft for Grønlands vedkommende inden det tidspunkt, da ratifikationen af konventionen bliver effektiv. Som bekendt går der et år efter dens registrering i Arbejdsbureauet, før den bliver effektiv, så man har altså den mellemliggende tid til at udfærdige den omtalte kongelige anordning."
Forslaget til beslutning vedtoges uændret og enstemmigt.